Kølkær Natur

Kølkær området er spændende og afvekslende at tage på opdagelse i.

Du kan nyde udsigten fra “Udkigspunktet” i Søby, eller måske tage en tur til Søby sø, der er kendt for sandbredden og det rene og yderst fristende vand. Der er en platform til udspring i søen om sommeren, og en toiletbygning tæt på.

Området i brunkulslejerne et specielt og spændende område. Prøv at se påbilleder fra lejerne i galleriet. Skulle du få lyst til at se nærmere påområdet på egen hånd, skal du dog være meget opmærksom på, IKKE at færdes tæt ved brunkuls-søerne, på grund af fare for sandskred og kviksand i visse områder. Der er opstillet bord og bænkesæt flere steder langs Brunkulsvej.

På stien der går langs jernbanen fra Hedegårdvej mod Kollund, er der også rigtig dejlig natur, hvor man passerer et par bække undervejs. I foråret 2017 er der blevet etableret en ny sti, der går hele vejen bagom Kølkær Hallen og hedder “Rundtenom”. Se godt efter på turen, for undervejs møder du trænings og balance redskaber til fri afbenyttelse. (Heste og motorkøretøjer er ikke ønsket på stien.)

I forbindelse med Rundtenom stien er der adgang til Kølkær Hundeskov. Der er ind og udgang i begge ender, og der er både skov og åbent område med lille bakke. Der er Bord og bænkesæt.
Ved siden af Hundeskoven, ligger Nyskov. Det er en blandet skov der er blevet plantet af frivillige i Kølkær, ligesom Hundeskoven der også er blevet etableret ved hjælp af mange frivilliges hjælp.

I 2017 og 2018 blev en stor del af helhedsplanen for Søby området færdiggjort. Der er nu mange afmærkede stier i flot og varieret natur. Se nærmere på Kortet.